Министерството на туризма пусна обществена поръчка на стойност 79 209 лв.

...
Министерството на туризма пусна обществена поръчка на стойност 79 209 лв.
Коментари Харесай

МТ дава 80 хил. лв. за частична реклама на културния туризъм

Министерството на туризма пусна социална поръчка на стойност 79 209 лева с Данък добавена стойност за  създаване на видеа и образуване на осведомителни акции за разпространение на културния туризъм в транс-граничния район Гърция – България. Това откри инспекция на Economic.bg в електронния указател за публичните поръчки.

Чрез обществен медиен маркетинг ще се разпространява трансграничната зона като териториално и тематично интегрирана туристическа дестинация, като в същото време се цели подсилване на предприемаческия капацитет на района и възстановяване на териториалната конкурентоспособност “, се споделя в описанието на поръчката.

В България районът, на територията на който ще се прави акцията, обгръща областите Хасково, Смолян, Кърджали и Благоевград. На територията на Република Гърция ще бъдат обхванати префектурите Еврос, Ксанти, Родопи, Драма, Кавала, Солун и Серес. Това е съгласно Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014 – 2020 година въз основата, на който е направена публичната поръчка.

От този план ще бъдат обезпечени и средствата по публичната поръчка. Срокът за осъществяване е 90 дни от дата на подписване на контракта, само че не по-късно от 30 септември 2023 година

В изискванията за присъединяване е записана опция за потребление на трети лица, „ без значение от правната връзка сред тях “, т.е. може да има дъщерна компания подизпълнител.
Не просрочен отговор
Обявяването на социална поръчка в поддръжка на културния туризъм идва единствено няколко дни, откакто от Института за разбори и оценки в туризма оповестиха, че страната ни губи по към милиард – милиард и половина евро годишно поради неналичието на държавна политика в региона на културния туризъм.

Проблемът идва от това, че страната не ръководи своята културно-историческа благосъстоятелност, надлежно не знае за нейното битие и не отделя нужните средства за тази своя благосъстоятелност, с цел да подкрепи локалните стопански системи и да сътвори нови работни места “, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция шефа на Института Румен Драганов преди дни.

По думите му, макар даденостите, които има страната ни, тя е неоткриваема на международната карта на културния туризъм, тъй като страната продължава да не знае кой е притежател на обществената държавна благосъстоятелност в частта „ културен туризъм “ и към кой министър се води ръководството на обществената държавна благосъстоятелност в тази й част.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР